Четверг, 21 марта 2024 19:29

Техніка ЗС РФ залишиться без чіпів: росіяни збанкрутували свого ж виробника

Читать на русском

Техніка ЗС РФ залишиться без чіпів: росіяни збанкрутували свого ж виробника

Техніка ЗС РФ залишиться без чіпів: росіяни збанкрутували свого ж виробника

Виробник електроніки " Ангстрем " зможе виконати держоборонзамовлення, оскільки заборгував корпорації ВЕБ.РФ 1,3 млрд рублів.

Російський виробник мікроелектроніки "Ангстрем" може збанкрутувати та взагалі закритися. Компанія заборгувала держкорпорації ВЕБ.РФ понад мільярд рублів (10,8 млн. доларів США), пише CNews.

Російське видання нарікає на те, що у зв’язку з невиплатою боргу та блокуванням рахунків "Ангстрем" не зможе виконати велике державне оборонне замовлення. Що саме замовили на підприємстві, не уточнюється. Однак відомо, що під банкрутство компанію підвела інша російська компанія — ВЕБ.

У березні 2023 року суд зобов’язав виробника електроніки виплатити держкорпорації ВЕБ.РФ борг у розмірі 1,3 млрд. рублів. ЗМІ уточнює, що борг насправді не "Ангстрем", а фабрики "Ангстрем-Т", яка на той час вже збанкрутувала. Раніше фабрика брала великий кредит у сотні мільйонів доларів США у ВЕБ.РФ, але не змогла його виплатити. А "Ангстрем" була залучена як поручитель.

Компанія подала апеляцію та вказала, що у разі виплати заборгованості залишиться без коштів і не зможе виконати держоборонзамовлення, а також звернулася до Верховного суду Росії. Блокування рахунків призвело до того, що виробник чіпів не може скористатися державною субсидією від уряду РФ, яку виділили на розвиток виробництва.

Раніше і АТ "Ангстрем", і фабрика "Ангстрем-Т" належали Леоніду Рейману — ексміністру зв’язку РФ. Що стосується ВЕБ.РФ, то ця корпорація займається фінансуванням соціально-економічних проектів Росії. Вона внесена до списків санкцій ЄС і США.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.