Понедельник, 15 января 2024 16:09

Українські компанії збільшили обсяги перевезень до Польщі, але польський бізнес не витіснили. ІНФОГРАФІКА

кордон,польща,польський

Міністерство інфраструктури України заперечило інформацію польської сторони про те, що українські компанії майже витіснили польський бізнес із ринку перевезень між двома країнами .

Як пише LIGA.net, у кінці листопада 2023 року польська влада заявила, що співвідношення між польськими та українськими підприємцями в автомобільних перевезеннях погіршилося з 38% на 62% у 2021 році до 8% на 92% до кінця жовтня 2023 року.

Українське міністерство наводить інші дані.

Справді, кількість рейсів українських перевізників значно виросла – з 229 тис. у 2021 році до 307 тис. у 2022 і 362 тис. – 2023 році. Але за останній рік 68 тис. рейсів – це перевезення палива та ще близько 15 тис. – перевезення гуманітарних вантажів.

Таким чином, кількість саме комерційних перевезень становить 280 тис. за минулий 2023 рік. Польські перевізники за цей самий час виконали 132 тис. рейсів.

"Ключова причина зростання кількості перевезень українських компаній – це реакція на наслідки російської збройної агресії. Перевезення палива, гуманітарних та військових вантажів – займають близько 20% із загальної структури всіх перевезень. Разом з тим, українські перевізники виконують рейси по всій Україні. Вони перевозять товари до Харкова, Одеси, Запоріжжя – та інших прифронтових регіонів, куди рейси міжнародних перевізників у більшості випадків не виконуються в силу безпекових причин", – наголосив віцепрем’єр-міністр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він додав, що критичного впливу на ринок двосторонніх перевезень з Польщею це не має.

Разом із тим, минулого року польські перевізники виконали трохи більше 132 тис. перевезень до України. У співвідношенні комерційних двосторонніх перевезень між країнами вони займають 33% на ринку, а українські перевізники – 67%.

До повномасштабного вторгнення частка ринку двосторонніх перевезень була на рівні 40% і 60% між польськими та українськими перевізниками відповідно.

Українські компанії збільшили обсяги перевезень до Польщі, але польський бізнес не витіснили 01

Українські компанії збільшили обсяги перевезень до Польщі, але польський бізнес не витіснили 02

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.