Понедельник, 15 января 2024 17:03

На базі Київського обласного центру ментального здоров’я планують створити навчально-практичний центр

На базі Київського обласного центру ментального здоров’я планують створити навчально-практичний центр

Заступниця голови КОВА Леся Карнаух розповіла, що у Київському обласному центрі ментального здоров’я створять навчально-практичний центр

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

У новому центрі відпрацьовуватимуть організаційну модель надання психосоціальних послуг у закладах охорони здоров’я регіону. Його створення – спільний проєкт області із ізраїльською неурядовою організацією IsraAID та БО "Відродження громад".

Леся Карнаух також розповіла про плани на 2024 рік із реалізації проєкту "Ментальне здоров’я: нейромережа Київщини", який є невід’ємною частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти Як?", ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Зокрема, цьогоріч Київщина планує організувати відкриття кабінетів психологічної підтримки "Дбаю про себе" на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги у області та подбати про те, щоб психолог та психотерапевт були у кожній громаді.

Також для подальшої реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я Київська ОДА за участю Міжнародної неприбуткової організації Pact Inc. підтримують діяльність мобільних медичних (мультидисциплінарних) команд на території Тетіївської та Баришівської громад Київської області.

Крім того, Київська обласна програма "Здоров’я Київщини 2024-2026" передбачає удосконалення системи надання медичної допомоги постраждалим від військової агресії та соціально незахищеним верствам населення через розвиток та впровадження психологічної та реабілітаційної допомоги.

Нагадаймо, що на Київщині вже 1082 команди зголосилися до участі у "Всеукраїнських шкільних лігах пліч-о-пліч".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.