Вторник, 13 февраля 2024 21:24

Сирський: РФ поставила за мету будь-якою ціною захопити Куп’янськ

Читать на русском

Сирський: РФ поставила за мету будь-якою ціною захопити Куп’янськ

Сирський: РФ поставила за мету будь-якою ціною захопити Куп’янськ

Україна використовує всі свої переваги, щоб витиснути максимум від оборонної операції на полі бою, заявив головком ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю німецькому виданню ZDFheute Nachrichten.

"На даний час ситуацію можна оцінити як складну. Противник зараз наступає фактично на всій лінії фронту. Ми ж перейшли від наступальних дій до ведення оборонної операції. Мета нашої оборонної операції – це виснажити сили противника, нанести йому максимальних втрат, використовуючи наші укріплення, наші переваги в технічному плані, безпілотниках, засобів РЕБ, утриманні підготовлених рубежів оборони", – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Він також додав, що РФ поставили за мету будь-якою ціною захопити Куп’янськ Харківської області. Для цього вони не рахуються зі втратами.

"Фактично, противник почав тут глобальний наступ з 3 жовтня минулого року. І вже протягом чотирьох місяців він веде наступ високої інтенсивності… Нам треба удосконалювати тактику. Для нас головна задача і цінність – це життя нашого солдата, офіцера. Ми не можемо собі дозволити такого ставлення, як роблять російські начальники, коли вони проводять практику "м’ясних штурмів". Я краще залишу якусь позицію, але не допущу загибелі особового складу. Їхні втрати в загиблих у 7-8 разів перевищують наші втрати", – сказав Сирський.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.