Пятница, 12 апреля 2024 05:32

"Залежимо від партнерів": чи справді в Україні закінчилися ракети до Patriot, відповідь ПС

Читать на русском

"Залежимо від партнерів ": чи справді в Україні закінчилися ракети до Patriot, відповідь ПС

Ракети Patriot є потужними і дозволяють боротися проти ворожих повітряних цілей. За словами представника ПС Ілля Євлаша, Україні потрібна велика кількість таких снарядів.

Аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке заявив, що в Україні могли закінчити ракети до систем ППО Patriot та IRIS-T. Натомість представник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що держава не виробляє власних засобів протиповітряної оборони, а тому залежить від партнерів. Про це він повідомив у коментарі NV.

За його словами, в Україні ракети до систем ППО є дефіцитними.

"Ми повністю залежимо від наших партнерів. Партнери знають про нашу потребу, знають, що нам необхідно", — сказав Ілля Євлаш.

На прохання журналістів прокоментувати заяву Рьопке щодо ймовірного закінчення ракет до Patriot та IRIS-T, Євлаш відмовився і наголосив, що не може розголошувати конкретну кількість ракет, які залишилися, адже це інформація з обмеженим доступом.

Однак він розповів, що ракети до таких комплексів як Patriot є надзвичайно потужними і дозволяють боротися з різними повітряними цілями. Тому Україні потрібна їх велика кількість.

Ілля Євлаш додав, що українські мобільні вогневі групи демонструють успішну роботу та допомагають економити ракети до систем ППО.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.