Пятница, 12 апреля 2024 21:40

Зеленський висловився про амністію для дезертирів

Читать на русском Read in English

Зеленський висловився про амністію для дезертирів

Зеленський висловився про амністію для дезертирів

Бувають різні ситуації, що призвели до того, що військовослужбовець залишає місце свого призначення. І кожну їх необхідно оцінювати окремо.

Про це сьогодні на зустрічі зі студентами розповів президент України Володимир Зеленський.

"Чому людина залишила місце, що сталося в результаті цього? Кожна ситуація різна, не можна узагальнювати всіх. Я вам наведу для прикладу", — сказав президент.

Він пояснив, що в деяких випадках складається ситуація, що людина хотіла перевестися з однієї бригади в іншу, не тому, що небезпечно, а тому, що не знайшла нормальних відносин із командиром.

"І залишив місце служби. Так буває, і я не бачу тут жорсткого криміналу... Це одна історія", — сказав він.

Однак, за словами глави держави, є й інші види ситуацій, коли самовільна зміна позиції військовослужбовця або відразу кількох може призвести до трагічних наслідків.

"Друга історія. Були люди, не говоритиму де, тому що буде зрозуміло, що сталося. Уявіть собі, що люди проговорили між собою, і якийсь колектив пішов зі свого місця. І через те, що вони пішли, а лінія фронту довга і відстань між однією ротою та іншою може бути не маленькою, через те, що вони пішли, оточили велику кількість людей і всіх вбили. Через те, що одна певна людина змогда натиснути на весь колектив і залякати їх, вони відійшли. Питання не в тому, що вони відійшли, а що загинуло багато людей через цю людину", — наголосив президент.

Зважаючи на вищесказане, Зеленський підсумував, що у випадку з дезертирами треба діяти згідно із законом.

"Потрібно відповідати згідно із законом. Не можна узагальнено всіх амністувати", — сказав він.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.