Понедельник, 15 апреля 2024 07:22

Федерацію боксу України захопило кримінальне угрупування наркодилера і сепаратиста Сосновського

Федерацію боксу України захопило кримінальне угрупування у складі рецидивіста-наркоторгівця та сепаратиста-фаната Росії.

Після складання повноважень попереднім президентом ФБУ Кирилом Шевченком, федерацію очолив житомирський кримінальний елемент Олег Ільченко на прізвисько «Бриня». Він відомий у Житомирі як покровитель наркотрафіку, контрабанди та торгівлі зброєю.

У держреєстрах Ільченко фігурує як боржник у категоріях «стягнення виконавчого збору», «стягнення витрат виконавчого провадження», «стягнення коштів на користь держави», «стягнення штрафів у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху».

Має дві судимості. У 2004 році за підроблення документів і шахрайство в особливо великих розмірах. У 2009 році – за привласнення, розтрату майна та перевищення повноважень працівником правоохоронного органу.

Олег Ільченко. Фото з відкритих джерел

Він також фігурував у кримінальному провадженні, відкритому 12 липня 2022 року за фактом організації незаконного схрону зі зброєю у готелі «Хрещатик» у Києві. На ім’я Ільченка зареєстрована автоматична зброя і пістолет АПС калібр № ВН-124К. Його віднесено у категорію «кримінальна зброя».

На посаду головного тренера національної збірної з боксу Шевченко і Ільченко протягнули Дмитра Сосновського, який до повномасштабного вторгнення освідчувався росіянам у любові. В інтерв’ю російським пропагандистам у відповідь на побажання успіхів українським боксерам Сосновський сказав: «Ми теж за вас вболіваємо. Ми любимо Росію. Росіянам великий привіт. В Росії дуже сильний і хороший бокс, він був і буде».

Днями Сосновський і очолювана ним збірна провалили виступ на кваліфікаційному турнірі до Олімпійських ігор-2024 в італійському місті Бусто-Арсіціо, не здобувши жодної ліцензії. Це не дивно, адже схоже, що займатись боксом у нинішній федерації просто нема кому. Зі спортивної організації ФБУ стрімко перетворюється у кримінально-сепаратистський анклав.

Редакція готує звернення до правоохоронних органів щодо захоплення кримінальним групуванням однією з найпотужніших спортивних федерацій України.

«Аргумент»

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.