Среда, 24 января 2024 06:08

Дві школи Троєщини без аукціонів замовили обіди в 1,5 раза дорожче, ніж третя з аукціоном

Школи №294 і 308 Деснянського району Києва у січні за результатами тендерів замовили КП «Зеніт» кейтерингові послуги на 1,52 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Для учнів 6-11 років пільгових категорій одна порція гарячого харчування у школі №294 коштуватиме 74 грн, а в школі №308 – 70 грн (тут і далі ціни вказано без ПДВ).

Однак початкова школа №322 Деснянського району в січні замовила цьому ж «Зеніту» харчування для учнів 6-11 років по 45 грн, що на 40% дешевше. На її торгах конкуренцію «Зеніту» склав ФОП Музичук Євген Валентинович. Комунальники спершу запропонували ціну 70 грн за порцію, а підприємець – 59 грн за порцію. Потім під час активного аукціону «Зеніту» довелось впасти до 45 грн за порцію, щоб обійти суперника.

Норми харчування для закладів освіти затверджені постановою Кабміну. Там визначено, що енергетична та поживна цінність їжі (вміст макро- і мікронутрієнтів) у закладах загальної середньої освіти повинна відповідати загальним віковим потребам дітей згідно з нормами фізіологічних потреб в основних харчових речовинах та енергії, визначеними МОЗ. Тобто для всіх шкіл встановлені однакові норми харчування, різниця тільки у віці учнів.

Підприємство отримало замовлення без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов.

Для участі в торгах треба було мати договір на приймання стічних вод у систему каналізації по приміщенню, де будуть зберігатися або готуватися продукти, а також договір та акти виконаних робіт на утилізацію шкідливих відходів (люмінесцентні лампи тощо). Крім того працівники повинні бути тільки із сфери шкільного харчування з досвідом роботи не менше року та з сертифікатом з питань безпечності харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ІСО 22000:2007 щодо основ системи НАССР. Ще вимагався аналогічний договір на послуги з організації гарячого харчування учнів у середніх загальноосвітніх навчальних закладах. Якби якась фірма мала досвід кейтерингу в лікарнях, то вона вже не змогла б узяти участь в торгах.

Обов’язки директора школи №308 виконує Вікторія Щавінська, а уповноваженою особою є Юлія Орлова. Школу №294 очолює Діна Щербак, уповноваженою особою є Наталя Дубогрєй.

КП «Зеніт» Деснянського району керує Артем Іщенко. Засновником підприємства є Київрада.

З 2016 року воно натендерило переважно в закладах освіти Деснянського району 196 млн₴

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.