Вторник, 30 января 2024 11:04

Мобілізація в Україні: з якого віку можуть призвати до ЗСУ

Читать на русском

Мобілізація в Україні: з якого віку можуть призвати до ЗСУ

Мобілізація в Україні: з якого віку можуть призвати до ЗСУ

Адвокат зазначає, якщо чоловік не є військовозобов’язаним і він раніше не проходив службу в армії — мобілізувати до ЗСУ його можуть лише з 27 років.

У проєкті змін до законопроєкту про мобілізацію пропонується зменшити призовний вік чоловіків з 27 до 25 років. З якого віку можлива мобілізація в Україні 2024 року, розповідає юрист.

Адвокат наголосив, що під час воєнного стану, який поки що діє в Україні до 14 лютого, згідно з чинним законодавством України всі військовозобов’язані чоловіки можуть бути мобілізовані для захисту країни.

Адвокат підтвердив, що в проєкті Закону №10378 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" пропонується зменшити призовний вік для чоловіків із 27 до 25 років. Однак, як зауважив адвокат, наразі цей законопроєкт відправлено на доопрацювання.

За словами юриста, загальна мобілізація в Україні стосується чоловіків від 18 до 60 років, для вищого командування — до 65 років. Однак при цьому призвати до 27 років можуть тих, хто має статус військовозобов’язаних, тобто осіб, які перебувають у запасі для комплектування ЗСУ та інших військових формувань на особливий період.

"Українців, які не досягли 27 років, не служили в армії і не мають статусу призовника, мобілізувати не можуть. У цьому випадку раніше 27 років призов відбувається лише за їхньою згодою", — наголосив адвокат.

Тобто, за словами адвоката, якщо чоловік не військовозобов’язаний, не служив у війську, мобілізувати його на військову службу можуть лише з 27 років.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.