Понедельник, 04 марта 2024 15:31

​Фатальна гра Довбика і Циганкова, гол Яремчука у ворота Луніна: українці у 27-у турі іспанської Ла Ліги

Суддя завадив перемозі «Реалу»

У суботу, 2 березня на стадіоні «Месталья» відбулося українське дербі між воротаром мадридського «Реалу» Андрієм Луніним та нападником «Валенсії» Романом Яремчуком. Обидва українці розпочали матч у стартовому складі.

До складу «Реала» повернувся нападник Джуд Белінгем, який мав травму та пропустив кілька попередніх матчів.

Перший тайм став провалом для команди Карло Анчелотті.

Тренер «Валенсії» Бараха наказав команді пресингувати на половині поля суперника, щоб спровокувати помилки на старті, якими й скористалися «Лос Чес» на 27-й хвилині поєдинку. Фульк’є у штрафному суперників під пресингом видер м’яч у бразильця та навісів на Фран Переса, той невдало пробив, але на щастя Уго Дуро швидко зреагував та головою відправив м’яч у сітку воріт – 1:0. Через три хвилини Карвахаль віддав неточний пас на Луніна, але Роман Яремчук вдало перехопив м’яч та скористався подарунком – 2:0.

Що цікаво, Роман став першим українцем, якому пощастило відзначитись у ворота «Реал Мадриду» в рамках чемпіонату Іспанії, до того ж вразивши ворота ще одного українця – Андрія Луніна, який захищає кольори королівського клубу.

«Валенсія» вирвалася вперед та звела нанівець усі переваги лідерів чемпіонату, які виставили свій найкращий склад. Беллінгем розташувався в центрі атаки, шукаючи підключення, але центральні захисники ефективно його перехоплювали. Родріго з самого початку загубився у двобої з Гая, який добре відіграв свою гру. Тож найкращим атакувальним активом був Вінісіус, який ніколи не припиняв атакувати.

У доданий арбітром час бразилець відзначився забитим м’ячем – 2:1.

Після перерви мадридці стали створювати більше атак. Вінісіус вів захопливу боротьбу з Фульк’є, який виграв кілька дуелей.

«Валенсії» відповіла небезпечними контратаками. Фран Перес віддав передачу з правого флангу на хід Дієго Лопесу, але українець Андрій Лунін оформив чудовий сейв.

На 76-й Вінісіус після навісу від Брахіма, який вийшов на заміну Родріго, забив другий гол у ворота «Лос Чес».

На 89-й хвилині серйозну травму отримав захисник «Валенсії» Муктар Діакабі. На його опорну ногу випадково впав Чуамені, після чого футболіста забрали з поля на ношах та відправили у лікарню. Його замінив Дженк Озкачар.

Згодом, серйозної помилки припустився головний арбітр матчу Хіль Мансано, призначивши пенальті в епізоді за падіння Уго Дуро, при цьому Начо чи Фран Гарсія його не торкалися, однак усе виправив VAR та пенальті скасували.

«Валенсія» пішла вперед, на 97-й хвилині Пітер Гонсалес пробив у верхній кут воріт «Реалу», але Лунін знову врятував команду. Вирішальний розіграш кутового залишався за «вершковими». На 98-й Модріч подавав з правого кута, воротар «Валенсії» вибив м’яч кулаком, на підбиранні опинився Брахім, який навісив у центр штрафного і в моменті польоту м’яча пролунав фінальний свисток. Беллінгем головою переправив м’яч у сітку, але рефері гол не зарахував, спричиниши шквал обурення від футболістів та мадридських вболівальників.

The conclusion of the Valencia and Real Madrid match descends into chaos as Los Blancos’ 99th-minute goal is disallowed due to the referee’s whistle!

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.