Среда, 06 марта 2024 19:43

Байден: Нове припинення вогню у Секторі Гази залежить від ХАМАСу

Читать на русском

Байден: Нове припинення вогню у Секторі Гази залежить від ХАМАСу

Байден: Нове припинення вогню у Секторі Гази залежить від ХАМАСу

Питання про те, чи буде нова пауза у бойових діях у Секторі Гази, зараз знаходиться в руках ХАМАС. Але водночас Ізраїль має дозволити надходження більшої кількості гуманітарної допомоги на охоплену війною територію для допомоги голодуючим палестинцям.

З такою заявою виступив президент США Джо Байден. Його слова цитує "Голос Америки"

"Нам потрібне припинення вогню", – сказав Байден журналістам, відповідаючи на запитання біля президентської резиденції Кемп-Девід під Вашингтоном.

Байден попередив про зростання небезпеки, якщо Ізраїль і ХАМАС не досягнуть перемир’я в Газі до початку священного для мусульман місяця Рамадан, який почнеться наступного тижня.

"Якщо ми потрапимо в обставини, коли це триватиме протягом Рамадану, Ізраїль та Єрусалим... можуть бути дуже, дуже небезпечними", – сказав Байден.

Водночас і держсекретар Ентоні Блінкен закликав Ізраїль максимально використати "всі можливі засоби", щоб в сектор Гази поступило більше гуманітарної допомоги, заявивши, що поточна ситуація для десятків тисяч переміщених палестинців є неприйнятною та нежиттєздатною.

"Ізраїль має максимально використати всі можливі засоби, усі можливі методи надання допомоги людям, які її потребують", – сказав Блінкен перед зустріччю з прем’єр-міністром Катару шейхом Мохаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані в Державному департаменті.

Блінкен повторив заклик адміністрації Байдена до Ізраїлю відкрити для доставки гумдопомоги нові пункти пропуску, чому Ізраїль чинити опір.

"Потрібна додаткова допомога, це вимагає більше переходів. І коли ця допомога надходить, потрібно переконатися, що вона може дістатися до людей, які її потребують. Отже, ми продовжуватимемо наполягати на цьому щодня, тому що ситуація є просто неприйнятною", — сказав Блінкен.

Видання зазначило, що над обложеним Сектором Газа зараз нависає голод, оскільки постачання допомоги, яке вже й так різко зменшилося з початку воєнних дій у жовтні минулого року, ще більше скоротилося за останній місяць.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.