Воскресенье, 31 марта 2024 09:04

У ЗСУ показали, як готують снайперів для війни проти РФ

Читать на русском

У ЗСУ показали, як готують снайперів для війни проти РФ

У ЗСУ показали, як готують снайперів для війни проти РФ

Українські снайпери проводять постійні тренування для того, щоб ще ефективніше знищувати російських окупантів. На одному з полігонів на Донеччині вони підвищують кваліфікацію, освоюють нові снайперські комплекси та обмінюються досвідом.

Часто ціллю українських снайперів стає навіть бронетехніка противника. Про це захисник із позивним "Лісник" розповів в інтерв’ю "Суспільному".

Захисник нещодавно отримав нову зброю та приїхав навчитися працювати з нею. Боєць розповідає, що з відстані майже два кілометри пробивав з гвинтівки броню ворожої техніки, зокрема, БМП-2 і БТР-80.

"Снайпер – це ж не просто, ти вийшов, зробив постріл і вийшов, як от у фільмах показують, у книжках пишуть. Ти виконуєш досить багато інших задач: коректування артилерії, розвідка, де ти не маєш права робити постріл, ти просто тихенько підходиш до противника і чекаєш, дивишся, спостерігаєш, записуєш та повертаєшся, так само тихо", – розповів військовий.

Захисник зазначив, що під час боїв на Авдіївському напрямку живої сили противника було так багато, що найближчий бій відбувався з відстані 4 метри. При чому в цей момент "Лісник" працював автоматом, а не гвинтівкою.

"Як лізли, якщо дозволяла відстань, – працювали 308 [калібром], 50-ті не працювали. Приходили ближче – не соромився, брав автомат у руки і з автоматом. У мене контакт був найближчий, метра 4, мабуть. Снайпінгу. 1200 метрів, 800 метрів є підтвердженням", – розповів снайпер.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.