Пятница, 05 апреля 2024 18:05

Колишній член міськради та нацгвардієць США вступив до ЗС РФ, – The Guardian

Читать на русском

Колишній член міськради та нацгвардієць США вступив до ЗС РФ, – The Guardian

Колишній член міськради та нацгвардієць США вступив до ЗС РФ, – The Guardian

За даними журналістів, 28-річний Вілмер Пуелло-Мота утік із США до Росії два дні до того, як він мав постати перед судом у Род-Айленді за звинуваченням, пов’язаним із зберіганням зображень сексуального насильства над неповнолітніми.

Колишній член міської ради Холіока та ексвійськовослужбовець Національної гвардії Массачусетса Вілмер Пуелло-Мота, який розшукують у США, приєднався до Збройних сил Російської Федерації. Про це пише The Guardian.

Повідомляється, що 9 січня 28-річний чоловік мав постати перед судом у Род-Айленді з приводу зображень сексуального насильства над неповнолітніми та звинувачень у перешкоджанні здійсненню правосуддя. Однак за два дні до цього йому вдалося втекти з країни. За даними прокуратури, 7 січня він сів на рейс Turkish Airlines до Стамбула.

Вілмер Пуелло-Мота, вс рф qhtixhiqteidtdant

Вілмер Пуелло-Мота

Як відзначають журналісти, на цьому тижні Пуельо-Мота був помічений, який нібито підписує контракт у російському Ханти-Мансійську в Західному Сибіру. Відповідні кадри оприлюднив місцевий "Telegram"-овий канал міста Югра та російські ЗМІ.

Вілмер Пуелло-Мота, рф

Вілмер Пуелло-Мота

Фото: Міноборони РФ

У виданні також пишуть, що до підписання контракту з ЗС РФ Пуелло-Мота, зважаючи на все, воював добровольцем разом з російськими окупантами в боях за Авдіївку в лютому.

За словами журналістів, цей факт підтверджують кадри, на яких розмита постать у бойовій формі встановлює прапор США на руїнах українського міста. На відео не видно обличчя чоловіка, проте місцева масачусетська газета The Republican повідомила , що люди, які знають Пуелло-Мота, впізнали його голос.

Вілмер Пуелло-Мота

Кадр із відео

Фото: Знімок екрану

Автори статті також вказали на те, що на своїй сторінці у "Фейсбуці" Пуелло-Мота оприлюднив фото у військовій формі та з дроном. В описі профілю зазначено, що він працює у Міністерстві оборони Росії. Fullscreen

Вілмер Пуелло-Мота, фейсбук

Сторінка Вілмера Пуелло-Мота у "Фейсбуці"

Журналісти зазначили, що у 2020 році Пуельо-Мота був вперше заарештований після того, як поліція Род-Айленда виявила у нього в телефоні зображення сексуального характеру неповнолітньої дівчинки. Згідно з судовими документами, чоловік сказав правоохоронцям, що думав, що дівчині 22 роки, і лише пізніше дізнався, що їй немає 18 років.

Також повідомляється, що йому було пред’явлено звинувачення у підробці документів та перешкоджанні роботі судової системи після того, як він нібито сказав одному зі своїх командирів у Массачусетській повітряній національній гвардії, що звинувачення у зображеннях сексуального насильства над дітьми були фальшивими.

На прохання ЗМІ про коментарі Пуельо-Мота не відреагував.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.