Четверг, 11 апреля 2024 17:45

Підтримка США є життєво важливою для виживання України – прем’єр Японії в Конгресі

Щодо підтримки України, він запитав: «Без підтримки США, як довго надії України будуть руйнуватися під натиском Москви?»

Україна ризикує зазнати краху під натиском Росії без підтримки США, катастрофа, яка може підбадьорити Китай і спровокувати нову кризу в Східній Азії, заявив прем’єр-міністр Японії американським законодавцям 11 квітня.

У першій за дев’ять років промові на спільному засіданні Конгресу США Фуміо Кісіда закликав американців не сумніватися в «незамінній» ролі їхньої країни у світових справах і сказав, що Токіо проводить історичну військову модернізацію, щоб підтримати свого союзника.

«Сьогодні, коли ми зустрічаємося тут, я відчуваю підводну течію невпевненості серед деяких американців щодо того, якою має бути ваша роль у світі», – сказав Кісіда на спільному засіданні Палати представників і Сенату.

Щодо підтримки України, він запитав: «Без підтримки США, як довго надії України будуть руйнуватися під натиском Москви?»

Цього тижня Кісіда перебуває з візитом у Вашингтоні. Японія підтримує Україну з початку російського вторгнення, приєднавшись до санкцій, а також надаючи допомогу.

Останній транш допомоги США був на початку цього року. Конгрес має на розгляді закон про продовження фінансування.

Сенат США у лютому підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Розподіл допомоги на 60 мільярдів доларів, якого очікує Україна

Спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець) нещодавно припустив, що пакет, який включає допомогу Україні, буде включати «деякі важливі нововведення». У цьому контексті Джонсон згадав про заарештовані російські активи, заморожені в США, а також концепцію позики.

Президент Володимир Зеленський днями заявив, що утому випадку, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.