Четверг, 18 января 2024 19:49

Шурма назвав нову дату запуску Фонду розвитку України

шурма

Запуск Фонду розвитку України (UDF), який створюється у співпраці з інвесткомпанією BlackRock та інвестбанком JP Morgan, заплановано на першу половині поточного року, ймовірно, ближче до Ukraine Recovery Conference-2024, яка відбудеться 11-12 червня у Берліні.

Про це заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма заявив під час дискусії в Українському домі у Давосі, передає Інтерфакс-Україна.

"Наразі наш реалістичний таймінг – це до середини цього року", – сказав Шурма.

Він визнав, що спочатку Фонд відновлення України планували запустити у другій половині 2023 року, однак старт його роботи відклали у зв’язку з нестачею початкового капіталу через відмінність реальної ситуації на фронті від очікуваної на той час.

"Ми говоримо про півмільярда цільового капіталу. Ми працюватимемо над зростанням цієї суми. Мета – мільярд. Але я не знаю, може, до 2025 року розклад буде не такий", – зазначив заступник керівника Офісу президента.

Водночас він висловив сподівання, що цей проєкт у співпраці з приватним сектором забезпечить залучення кількох мільярдів додаткових інвестицій в Україну.

Автор: Михайло Орлюк

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.