Понедельник, 25 марта 2024 19:26

NYT: Захід побоюється терактів під час Олімпійських ігор у Парижі

Читать на русском

NYT: Захід побоюється терактів під час Олімпійських ігор у Парижі

NYT: Захід побоюється терактів під час Олімпійських ігор у Парижі

На Заході після теракту в "Крокус Сіті Холлі" побоюються терористичних атак у Європі — зокрема, в Парижі, де з 26 липня по 11 серпня відбудуться Олімпійські ігри, пише The New York Times. У Франції напередодні підвищили рівень терористичної загрози до найвищого.

За повідомленням видання, жодне з відділень «Ісламської держави» не було таким нещадним, як «Вілаят Хорасан» — філія ІГ, що діє в Афганістані, яка, за інформацією NYT, «націлилася на напад на Європу та інші країни». На думку американських чиновників, саме «Вілаят Хорасан» стоїть за терактом у «Крокус Сіті Холлі».

Відділення ІГ під назвою «Вілаят Хорасан» («Ісламська держава в Хорасані», «ІГІЛ-К», також ІГ-Х*) було засноване у 2015 році незадоволеними членами афганського «Талібану», зазначає NYT.

Угруповання «вирвалося на міжнародну джихадистську арену» після того, як «Талібан» у 2021 році скинув уряд Афганістану і прийшов до влади в цій країні. Останнім часом «Вілаят Хорасан» активізувала свою діяльність, у Афганістані таліби ведуть боротьбу з цим угрупуванням.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.