Четверг, 14 марта 2024 06:25

Австрія висилає двох дипломатів РФ

Читать на русском

Австрія висилає двох дипломатів РФ

Австрія висилає двох дипломатів РФ

У середу, 13 березня, стало відомо, що Австрія вирішила вислати з країни двох дипломатів країни-агресора РФ. В австрійському МЗС зазначили, що вони вчинили дії, "несумісні із їхнім дипломатичним статусом".

А пізніше зʼясувалося, що ця висилка російських дипломатів повʼязана зі скандалом з колишньою міністеркою закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

Про це пише Die Presse.

Вона обіймала цю посаду в 2017-2019 і хотіла створити в МЗС тіньову секретну службу. Однак у відомстві зазначили, що наміри Кнайсль не вийшли за рамки "стадії планування".

Зазначимо, що Кнайсль відома тим, що танцювала з президентом РФ Володимиром Путіним на своєму весіллі. Зараз жінка проживає в РФ і позитивно відгукується про російського диктатора.

Що ж стосується російських дипломатів, яких оголосили персонами нон грата, вони мають виїхати з Австрії до 19 березня включно.

Варто додати, що раніше в австрійських ЗМІ зʼявилися повідомлення про те, що Росія може використовувати своїх дипломатів для розвідувальної діяльності на території Австрії.

Повідомлялося, що 23 акредитовані при російському посольстві дипломати протягом останніх років були залучені до розвідувальної діяльності. А ексголова МЗС Австрії Карін Кнайсль нібито мала допомагати в отриманні інформації зі свого відомства.

У Росії вже традиційно влаштували істерику після новини про висилку своїх дипломатів. У російському посольстві заявили, що це рішення є політичним, а також видали, що "відповідальність за деградацію двосторонніх відносин лягає на Австрію".

В російському консульстві тим часом пообіцяли, що "Москва дасть рішучу відповідь на цей вердикт".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.