Пятница, 22 марта 2024 05:23

Удар РФ: про пошкодження об’єктів критичної інфраструктури повідомили ще в 4 областях

У Міненерго заявили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час

Внаслідок ударів російських військ по Україні удосвіта 22 березня були пошкоджені об’єкти критичної, зокрема енергетичної, інфраструктури в низці областей, повідомили представники влади.

Зокрема, за словами голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, в регіоні пошкоджені енергетичні об’єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському і Камʼянському районах.

«Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом і водопостачанням. Будуть введені графіки відключень. Інформацію уточнюємо», – додав він.

Очільник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що загарбники застосували гібридну тактику удару БпЛА і крилатими ракетами. Є влучання в об’єкт критичної інфрастуктури на Вінниччині, без подробиць зауважив він.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що російський безпілотник влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині.

«Почалася пожежа. Зараз її гасять вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило. У Золочівському районі – пожежа у лісовому масиві. Попередньо від падіння уламків «Шахеда», який збили наші Сили ППО», – написав він у телеграмі.

Світлана Онищук, очільниця Івано-Франківська ОВА повідомила про вибухи на Прикарпатті. «Ворог атакував нашу область і шахедами, і ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. За попередньою інформацією, постраждала одна людина. Є пошкодження. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксовано. На місці влучання працюють рятувальники ДСНС», – додала вона.

У Сумські ОВА повідомили, що внаслідок ракетних ударів по об’єктах енергосистеми України тимчасово запроваджують графіки аварійних вимкнень у населених пунктах Сумського, Конотопського і Шосткинського районів Сумщини.

Без подробиць про удар по Хмельниччині повідомили в місцевій ОВА.

У Міненерго заявили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час.

В «Енергоатомі» повідомляли, що Запорізька АЕС перебуває «на межі блекауту» через масований удар по Запоріжжю.

Рано-вранці у всіх областях України була оголошена повітряна тривога через запуски Росією ракет. Про удари повідомляли в Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.