Воскресенье, 28 апреля 2024 16:07

Британська розвідка пояснила, що стоїть за черговим скасуванням маршу "Безсмертного полку" на 9 Травня у РФ

Читать на русском

Британська розвідка пояснила, що стоїть за черговим скасуванням маршу

Британська розвідка пояснила , що стоїть за черговим скасуванням маршу "Безсмертного полку" на 9 Травня у РФ

У Росії знову скасували пропагандистський марш "Безсмертного полку". Замість того, аби носити фото загиблих на війні родичів на палицях, росіянам пропонують розвішувати світлини на авто та у громадських місцях упродовж першої декади травня.

А у низці прикордонних регіонів РФ масові заходи до 9 травня, зокрема паради, скасували взагалі. Причини такого рішення пояснили у британській розвідці.

Вже другий рік поспіль, наголосили у британському оборонному відомстві, у РФ скасовують один із головних пропагандистських заходів – марш "Безсмертний полк". Низка регіонів, зокрема Брянська, Псковська, Бєлгородська, Рязанська та Курська області РФ цьогоріч будуть і без парадів до 9 травня.

Однією з причин скасування ходи "Безсмертного полку" у МО Британії назвали те, що "такі заходи можуть бути місцем прояву невдоволення через війну проти України".

"Це вже другий рік, коли скасовують марш "Безсмертний полк" і з безпекових міркувань згортають паради до Дня перемоги. Цього року Дню перемоги передує інавгурація Путіна, що відбудеться 7 травня. На розрахунок російського керівництва також могли вплинути потенціал для протестів і висловлення невдоволення війною проти України", – йдеться у зведенні на основі даних розвідки.

Натомість паради у п’яти регіонах РФ на кордоні або неподалік від кордону з Україною скасували зі значно прозаїчніших причин: російська влада просто боїться українських атак. Тим більше, що прецеденти були вже торік: як нагадали у МО Британії, "за тиждень до 9 травня у 2023 році над Кремлем вибухнув безпілотник".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.