Воскресенье, 28 января 2024 16:14

Бої під Бахмутом: військовий розповів про зміни у тактиці ворога

Читать на русском

Бої під Бахмутом: військовий розповів про зміни у тактиці ворога

Бої під Бахмутом: військовий розповів про зміни у тактиці ворога

Загарбники спершу відпрацьовують по українських позиціях артилерією, а потім йдуть у наступ невеличкими колонами, каже Калашніков.

Російські окупаційні війська дещо змінили свою тактику під Бахмутом. Про це розповів прес-офіцер 26-ї артбригади імені генерал-хорунжого Р. Дашкевича Олег Калашніков.

"Ворог повернувся до тієї тактики, коли використовував механізовані ударні групи. До цього ми могли спостерігати, що він намагався штурмувати наші позиції головним чином невеличкими піхотними підрозділами – 8-10-12 осіб. Однак як дозволила йому погода, як він зробив у себе перегрупування, визначив основні напрямки, він почав залучати й механізовану складову", – розповів він.

За його словами, росіяни спершу відпрацьовують по українських позиціях артилерією, а потім йдуть у наступ невеличкими колонами, застосовуючи важку техніку, зокрема танки. Також окупанти використовують бойові броньовані машини, які безпосередньо підвозять піхоту, здійснюють вогневу підтримку штурмуючих груп.

"До цього ворог намагався берегти техніку, менше берегти людей. Хоча на сьогодні він їх і так не береже. Якщо ми відбиваємо його контратаку, техніка в нього палає, він відступає, однак людський ресурс він продовжує кидати в атаку. Можна сказати, він повернувся до своєї попередньої тактики, коли був упевнений, що його механізована частина переважає над українською", – констатував Калашніков.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.