Четверг, 29 февраля 2024 09:28

Поліція в Москві патрулює цвинтар, де 1 березня ховатимуть Навального

Стихійний меморіал Навального в Німеччині, лютий 2024 року

Борисівський цвинтар у столиці Росії Москві, де 1 березня ховатимуть Олексія Навального, розпочала патрулювати поліція, повідомляє кореспондент видання RusNews.

До цвинтаря привезли велику кількість металевих огорож, а поряд із ним ходять патрулі, які складаються з двох-трьох поліцейських.

Видання пише, що по периметру цвинтаря «на кожному ліхтарному стовпі» з 26 лютого встановлюють камери спостереження. Відео встановлення камер раніше публікував телеграм-канал «Осторожно, новости».

Про те, що Навального 1 березня поховають на Борисівському цвинтарі, повідомила речниця політика Кіра Ярмиш. Відспівування відбудеться в церкві на південно-східній околиці російської столиці. Директор заснованого Навальним «Фонду боротьби з корупцією» Іван Жданов розповів, що залу для прощання знайти так і не вдалося. За його словами, влада продовжувала наполягати на «тихому сімейному похороні з прощанням на Хованському цвинтарі».

Про загибель Навального в колонії на півночі Росії стало відомо 16 лютого. Тіло загиблого політика передали матері лише 24 лютого. У медичному висновку, який показали Людмилі Навальній, зазначили «природні причини» смерті. До цього слідчі шантажували матір політика та вимагали від неї провести похорон сина «тихо», «в сімейному режимі».

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.