Воскресенье, 24 марта 2024 05:32

Нічна атака РФ: у Києві уламки ракет впали в двох районах, постраждалих немає

За даними місцевої влади, на Київ ракети заходили з північного напрямку

Сили протиповітряної оборони збили над Києвом і біля міста приблизно десяток ракет, якими атакувала Росія, повідомляє у телеграмі Київська міська військова адміністрація.

«Третій масований ракетний удар по Україні за останні чотири доби. І другий – по Києву. Противник вкотре застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Пуски відбулися з району Енгельса, Саратовської області. Повітряна тривога в столиці тривала понад 2 години. На Київ ракети заходили групами, з північного напрямку», – йдеться у повідомленні.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що внаслідок ракетного удару в Києві було падіння уламків в Деснянському та Шевченківському районах. У першому – уламки впали на територію лісових насаджень, в Шевченківському районі – на територію паркової зони та на територію житлової забудови, пошкоджений фасад багатоповерхового житлового будинку, без загорання.

За його даними, інформації щодо постраждалих немає.

Вночі російські військові вчергове атакували Україну, застосувавши БПЛА типу Shahed та крилаті ракети різних типів.

Останній ракетний удар у Києві стався 21 березня. За даними Повітряних сил, тоді Росія випустила по Києву дві балістичні ракети, а також 29 крилатих ракет. Їх усі збили на Київщині війська протиповітряної оборони.

Внаслідок цієї атаки в Києві постраждали 13 людей, чотирьох госпіталізували. Також, за даними міської влади, пошкоджені чотири заклади освіти, житлові й нежитлові будинки. У Київській області – четверо постраждалих.

31 ракета РФ по Києву: влада каже про щонайменше 13 поранених (фотосвідчення)

31 ракета РФ по Києву: влада каже про щонайменше 13 поранених (фотосвідчення)

Рано-вранці 21 березня російські війська випустили по Києву 31 ракету, усі їх збили сили ППО, повідомили Повітряні сили. У результаті атаки поранення зазнали щонайменше 13 людей, були пошкоджені житлові будинки та промислові об’єкти, повідомила міська влада.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.