Воскресенье, 24 марта 2024 11:59

У Міноборони Британії відреагували на повідомлення про ураження російських кораблів в окупованому Криму

«Росія плавала Чорним морем з 1783 року, але тепер змушена обмежувати свій флот портом. І навіть там тонуть кораблі Путіна»

Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс відреагував на ураження ЗСУ двох великих десантних кораблів в окупованому Криму.

«Незаконна окупація України Путіним завдає величезних збитків Чорноморському флоту Росії, який зараз функціонально неактивний. Росія плавала Чорним морем з 1783 року, але тепер змушена обмежувати свій флот портом. І навіть там тонуть кораблі Путіна!», – написав він у соцмережі Х.

У Збройних силах України повідомили, що Сили оборони уразили великі десантні кораблі «Ямал» і «Азов», центр зв’язку та кілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

В окупованому РФ Севастополі пізно ввечері 23 березня було оголошено повітряну тривогу, після чого, за даними кореспондента проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії», в місті було чути щонайменше шість потужних вибухів.

У соцмережах писали, що атаки зазнав головний вузол спецзв’язку Чорноморського флоту РФ. Про цей об’єкт влучання також повідомили Osint technical, написавши: «Схоже, що щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow щойно врізалися в головний центр зв’язку Чорноморського флоту Росії».

Після цього командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук подякував «льотчикам і морякам за успішну бойову роботу».

«Небо і море одного кольору! Дякую льотчикам та морякам за успішну бойову роботу! Крим – наш! Разом – до перемоги!» – написав Олещук у телеграмі.

Російська сторона про це влучання не повідомляла. Але підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вечірня атака на Севастополь була «наймасовішою за останній час». За його словами, у центрі міста вибито скло, через попадання осколка ракети до будинку на Ялтинській загинув 65-річний севастополець. Крім того, як стверджує Развожаєв, всього від уламків отримали поранення чотири людини.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.