Воскресенье, 31 декабря 2023 16:04

Прем’єр Фінляндії Орпо у новорічному зверненні до нації нагадав про Україну: "Українці мужньо борються за свою країну, за Європу в цілому та за західні цінності"

Читать на русском

Прем’єр Фінляндії Орпо у новорічному зверненні до нації нагадав про Україну:

Прем’єр Фінляндії Орпо у новорічному зверненні до нації нагадав про Україну: "Українці мужньо борються за свою країну , за Європу в цілому та за західні цінності"

Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо у своєму новорічному зверненні до нації згадав про Україну і запевнив, що фінський народ і держава продовжують твердо підтримувати нашу країну.

Про це йдеться у пресрелізі фінського уряду.

"Вже майже два роки триває жорстока загарбницька війна Росії. Війна остаточно змінила безпекову ситуацію в Європі. Українці мужньо борються за свою країну, за Європу в цілому та за західні цінності. Фінський народ і держава продовжують твердо підтримувати Україну. Наші рішення на національному рівні, такі як збільшення потужностей виробництва важких боєприпасів, дозволяють підтримувати Україну у довгостроковій перспективі. Водночас ми також зміцнюємо власну обороноздатність", — заявив Орпо.

Він додав, що Фінляндія в рамках Європейського Союзу активно працює над тим, щоб Європа була єдиною з Україною.

"Початок переговорів про вступ з Україною посилає українському народу меседж надії: місце України — в ЄС. Вітаючи Україну в блоці, європейські країни також зобов’язуються підтримувати Україну у довгостроковій перспективі", — додав глава фінського уряду.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.