Пятница, 12 января 2024 11:39

Німецькі аграрії блокували кордон з Польщею

протест

Німецькі фермери вранці 12 січня заблокували два прикордонні переходи з Польщею . Кордон не можна було перетнути в Любешині та Росувку поблизу Щецина.

Утім, як пише RMF24, блокада тривала недовго. Перехід у Росувку був відкритий близько 11:30. Після 12 години мав відкритися і кордон через перехід у Любешині, передає Європейська правда.

В обох місцях трактори німецьких фермерів заблокували дорогу через кордон, і в’їзд до Німеччини був неможливий.

На переході в Любешині також була група польських фермерів, які прийшли – щоправда, без тракторів – підтримати своїх колег-фермерів.

Лише у прикордонній землі Бранденбург протестуючі фермери оголосили про близько 40 місць, які вони заблокують у п’ятницю. Серед іншого – виїзди з автобану A11 в напрямку Щецина.

Німецькі фермери вже п’ятий день протестують проти запланованого урядом скорочення субсидій. Планується поетапне скасування податкових пільг на сільськогосподарське дизельне паливо.

Очікується, що кульмінацією протесту стане велика демонстрація в Берліні 15 січня. Тоді ж має відбутися зустріч між лідерами парламентських фракцій та представниками фермерів, запрошених на засідання Бундестагу.

Представники фермерів стверджують, що йтиметься про "підтримку конкурентоспроможності сільського господарства", і про те, як припинити протести.

Фермери вийшли на мітинги ще в грудні. Зокрема, колона з понад 1500 тракторів блокувала головну дорогу, що веде до Бранденбурзьких воріт.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.