Вторник, 06 февраля 2024 10:11

NYT: РФ розблокувала частину активів Північної Кореї в обмін на постачання зброї

Читать на русском

NYT: РФ розблокувала частину активів Північної Кореї в обмін на постачання зброї

NYT: РФ розблокувала частину активів Північної Кореї в обмін на постачання зброї

Росія розблокувала частину активів Північної Кореї, заморожених через санкції ООН, в одному з російських банків, в обмін на зброю для війни проти України.

Про це пише The New York Times, з посиланням на джерела в розвідках країн-союзниць США.

За словами джерел, Росія дозволила розблокувати $9 мільйонів із $30 мільйонів заморожених північнокорейських активів, що зберігаються у російській фінансовій установі. Ці гроші, за їхніми словами, КНДР збирається використати для придбання сирої нафти.

Крім того, у розвідці стверджують, що північнокорейська підставна компанія відкрила рахунок в іншому російському банку – у невизнаній Південній Осетії. Це, наголошують джерела, може свідчити про те, що Росія допомагає КНДР обійти санкції ООН, які забороняють фінансові операції з цією країною.

Американські чиновники заявили, що не можуть підтвердити деталей банківських домовленостей Москви з Пхеньяном. Але, за словами одного неназваного високопосадовця, ці домовленості відповідають очікуванням США щодо того, чого Північна Корея вимагатиме від Росії в обмін на постачання зброї.

На думку експертів, доступ до фінансових мереж є лише одним пунктом зі списку бажань Північної Кореї. За їхніми словами, КНДР найбільше хоче від Росії передової військової техніки, такої як супутникові технології та атомні підводні човни.

Банківські угоди можуть мати велике значення для Північної Кореї, економіка якої залежить від імпорту. Ці відносини можуть сприяти проведенню операцій не лише в Росії, а й за її межами. Північна Корея може використовувати зв’язки Москви з низкою країн, включаючи Туреччину та Південну Африку, які все ще торгують з РФ після того, як вона потрапила під міжнародні санкції через війну в Україні, пише видання.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.