Понедельник, 04 марта 2024 08:13

США можуть запровадити обмеження на експорт нафти до Китаю

Читать на русском

США можуть запровадити обмеження на експорт нафти до Китаю

США можуть запровадити обмеження на експорт нафти до Китаю

Лідери Конгресу США оприлюднили новий захід у законодавстві про фінансування, який забороняє Китаю купувати нафту зі Стратегічного нафтового резерву.

Про це повідомляє Reuters.

У Конгресі цю ідею підтримують як демократи, так і республіканці. Законодавці внесли десятки законопроєктів, спрямованих на усунення конкуренції з Китаєм.

Питання про продаж нафти SPR Китаю загострилося після того, як президент Джо Байден оголосив у 2022 році про продаж 180 мільйонів барелів нафти SPR, щоб стримати ціни на бензин, які різко зросли після вторгнення Росії в Україну.

SPR продала 1 млн барелів UNIPEC America – підрозділу китайської Sinopec, що базується в Х’юстоні. У 2017 році за колишнього президента Дональда Трампа деяка кількість нафти SPR була продана PetroChina International, дочірній компанії китайської державної нафтової компанії PetroChina Co Ltd.

В даний час запаси SPR становлять понад 360 мільйонів барелів нафти, але вони близькі до 40-річного мінімуму через продаж у 2022 році.

Американські нафтові компанії продали Китаю 83 мільйони барелів нафти у 2022 році.

Палаті представників США доведеться спочатку проголосувати за законопроєкт, перш ніж Сенат зможе розглянути пакет до п’ятниці, заявив лідер більшості у Сенаті Чак Шумер. Палата представників має повернутися з відпустки у вівторок.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.