Вторник, 05 марта 2024 13:34

Британська розвідка пояснила, чому Росія не застосовує танк "Армата" у війні проти України, і пригадала ганьбу з "чудо-технікою"

Читать на русском

Британська розвідка пояснила, чому Росія не застосовує танк

Британська розвідка пояснила, чому Росія не застосовує танк "Армата" у війні проти України, і пригадала ганьбу з "чудо-технікою"

Росія відмовилася направляти на фронт в Україні свої новітні танки "Армата". Причиною цього стало побоювання репутаційного збитку від втрат цієї техніки, а також через їхню недостатню кількість.

Про це повідомляє розвідка Британії. 4 березня 2024 року голова російського оборонного підприємства "Ростех" Сергій Чемезов заявив, що найсучасніший російський основний бойовий танк (ОБТ) Т-14 "Армата" надійшов на озброєння російських Збройних сил, але не буде перекинутий в Україну.

Він пояснив це високою вартістю танка та обмеженим масштабом виробництва ОБТ "Армата".

У британській розвідці зазначили, що танк "Армата" дебютував у День Перемоги у 2015 році, заглохнувши під час репетиції параду. 1-ша гвардійська танкова армія мала отримати ОБТ Т-14 "Армата" у 2021 році, проте малоймовірно, що постачання до якогось підрозділу на передовій відбулося.

Пізніше "ОБТ наступного покоління" було помічено під час навчань на півдні Росії у грудні 2022 року, а кремлівські пропагандисти заявили, що він використовуватиметься у війні проти України.

"На сьогодні майже напевно можна сказати, що ОБТ Т-14 "Армата" не було перекинуто в Україну. Це ймовірно через потенційну репутаційну шкоду від втрати "престижної" машини в бою та необхідності виробництва більшої кількості ОБТ, яку можна задовольнити тільки за рахунок інших моделей", – зазначили розвідники.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.