Пятница, 08 марта 2024 19:32

Гуменюк пояснила, чому окупанти посилили обстріли Херсонщини: ворог влаштував потужний терор

Читать на русском

Гуменюк пояснила, чому окупанти посилили обстріли Херсонщини: ворог влаштував потужний терор

Гуменюк пояснила, чому окупанти посилили обстріли Херсонщини: ворог влаштував потужний терор

Російські окупанти посилили обстріли правобережжя Херсонщини. Однією з причин є намагання загарбників переконати населення окупованої частини регіону в тому, що лише під російською владою вони можуть розраховувати на життя без обстрілів і що окупаційні війська нібито "просуваються" у напрямку правобережжя.

Для терору цивільних на звільненому від окупації правобережжі Херсонської області росіяни використовують артилерію та безпілотники різних модифікацій. Про ситуацію розповіла начальниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, ворожі атаки на правобережжі Херсонщини не вщухають ані вдень, ані вночі.

"На жаль, ворог дуже потужно тероризує херсонські населені пункти, зокрема правий берег вздовж урізу води. Це продовження так званої передвиборчої кампанії. Вони намагаються переконати населення тимчасово окупованого лівого берега в тому, що просуваються нібито до правого, що "русскій мір" – це добре, що їм на лівому березі живеться тихо, а правий постійно під обстрілами", – заявила Гуменюк.

Намагаючись досягти своїх цілей, загарбники активно застосовують як артилерію, так і дрони.

"Потужно тероризують артилерійськими обстрілами, використовують багато безпілотників типу FPV, "Ланцет", інших модифікацій, з яких скидають осколкові боєприпаси. Через це, на жаль, є поранені", – розповіла очільниця пресцентру Сил оборони півдня.

Гуменюк також додала, що у ніч проти 8 березня під ворожими ударами опинилися Білозерка та Станіслав.

Ворог влаштував потужний терор: Гуменюк пояснила, чому окупанти посилили обстріли Херсонщини  qkxiqdxiqdeihrant

"Це населені пункти біля гирла Дніпра, де острови, ворог намагається там тиснути, нібито зображуючи можливості свого просування. Але всі вже побачили, що і фортифікаційні споруди правого берега потужні і міцні, облаштовуються і відновлюються не через те, що ворог, можливо, тут просунеться, а щоб продемонструвати ворогові, що шансів він не має", – наголосила вона.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.