Понедельник, 11 марта 2024 16:18

Один з директорів "Столиця груп" виправдовував агресію РФ: поліція розшукує соратника Влади Молчанової

пожежа на Осокорках

Столична поліція розшукує директора компанії, що входить до "групи родини Владислави Молчанової", який за виправдовування агресії рф отримав 2 роки іспитового терміну але втік.

Про це йдеться в повідомленні видання "Слідство.Інфо".

У виданні зауважили, що активісти вважають компанію "Столиця груп" причетною до пожежі, яка виникла 5 березня на території заповідного фонду "Осокорські луки" та "Озеро Тягле". Там компанія будує житловий комплекс "H2O".

Зазначається, що співзасновницею ТОВ "Столиця груп" є Владислава Молчанова, а її син Іван Молчанов є бенефіціаром бізнесу. Сім’я контролює цілу групу компаній, які займаються будівництвом.

Журналісти видання виявили, що столична поліція розшукує директора однієї з компанії групи Молчанової за виправдовування російської агресії проти України.

Мова йде про Валерія Єпура, який з 2021 року керує ТОВ “БУДПРОМСФЕРА”. У “Слідство.Інфо” звернули увагу, що до 2021 року син Владислави Молчанової – Іван Молчанов мав офіційну частку в цьому бізнесі.

"Згідно з вироком суду, Валерій Єпур оприлюднив на своїй сторінці у "Фейсбуці" у квітні 2022 року декілька постів, які виправдовували російську агресію проти України. У суді Єпур щиро розкаявся та просив суд суворо його не карати. Суд врахував каяття чоловіка та замість 5 років в’язниці дав два роки іспитового терміну, але Єпур не дочекався вироку і, схоже, кудись втік. Він не з’являється на роботі та у себе вдома, через що поліція оголосила чоловіка в розшук", – йдеться в публікації.

Нагадаємо: у Києві ввечері 5 березня на території екопарку "Осокорки" виникла масштабна пожежа. Активісти заявили про навмисний підпал в інтересах відомих столичних забудовників, а саме компанії “Столиця Груп”.

Як інформувала KВ, 6 березня поліція розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі на території ландшафтного заказника "Осокорківські луки" (екопарк "Осокорки").

Крім того, екоінспектори оглянули території біля озера Тягле, та заявили, що збитки від пожежі становлять півмільйона гривень. Також у столиці вирішили створити експертну робочу групу, яка має опрацювати питання подолання наслідків пожежі біля озера Тягле на Осокорках

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.