Вторник, 12 марта 2024 05:42

Експрацівник СБУ розповів, як Росія могла знищити ЗРК Patriot

Читать на русском

Експрацівник СБУ розповів, як Росія могла знищити ЗРК Patriot

Експрацівник СБУ розповів , як Росія могла знищити ЗРК Patriot

За словами Івана Ступака, російський розвідувальний БПЛА міг знайти установку і передати координати розрахунку комплексу "Іскандер". Усе відбувалося за лічені хвилини.

Російський розвідувальний дрон, який залітає на десятки кілометрів углиб підконтрольної Україні території, міг зафіксувати ЗРК Patriot і передати координати російській артилерії. Та, своєю чергою, могла завдати удару "Іскандером".

Про це розповів експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Російський безпілотник, не камікадзе, який патрулював цю територію, може залітати вглиб України на 40–50 км, можливо, і більше, — припустив Ступак. — Він побачив, зафіксував український екіпаж, попередньо Patriot, передав команду і координати. Тоді терміново було завдано удару балістичною ракетою "Іскандер". Усе відбувалося за лічені хвилини".

У Мережі з’явилися повідомлення про відставку командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука. Якщо це дійсно так, то тут прямий зв’язок із втратою цінних американських ЗРК, вважає експерт.

"Якщо це підтвердиться, то можна робити пряму координацію, що все-таки Patriot ми втратили, — пояснив Ступак. — І пан Олещук позбувся своєї посади саме за втрату Patriot. Ми не знаємо, чи була це одна пускова установка, чи дві".

Він також згадав, що Україна могла втратити досвідчений екіпаж ЗРК Patriot, який перебував на установках.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.