Понедельник, 01 апреля 2024 11:50

Японія надала Україні безповоротну допомогу на 120 мільйонів доларів

Читать на русском Read in English

Японія надала Україні безповоротну допомогу на 120 мільйонів доларів

Японія надала Україні безповоротну допомогу на 120 мільйонів доларів

Держбюджет України отримав 118 млн доларів на безповоротній основі від уряду Японії. Кошти надані у рамках проєктів Світового банку "Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя" (HEAL Ukraine) та "Ремонт житла для відновлення прав та можливостей людей" (HOPE).

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

За даними пресслужби, кошти в рамках проєктів HEAL та HOPE допоможуть уряду розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, шляхом відновлення житлової інфраструктури України.

Залучене грантове фінансування від уряду Японії складається з:

  • 70 млн доларів у рамках проєкту Світового банку HEAL Ukraine, спрямовані на підтримку державного бюджету, як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій;
  • 48,2 млн доларів у рамках проєкту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав та можливостей людей" (HOPE). Кошти за проєктом спрямовуються на відшкодування видатків державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам будинків на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, що потребують дрібних та середніх ремонтів.

Міжнародна допомога Україні

За даними Мінфіну, Україна з початку 2024 року отримала 10,6 млрд доларів фінансування від партнерів. Японія стала одним із головних донорів у відсутності допомоги від США. З початку року Японія виділила у вигляді грантів та кредитів 1,470 млрд доларів.

Японія надала Україні безповоротну допомогу на 120 млн доларів: на що підуть гроші qhtixhiqteidtdant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.