Пятница, 12 апреля 2024 20:41

У ЗСУ розповіли, що відбувається на плацдармі в Кринках

Читать на русском Read in English

У ЗСУ розповіли, що відбувається на плацдармі в Кринках

У ЗСУ розповіли, що відбувається на плацдармі в Кринках

Ворог сконцентрований на завданні вибити українських військових з плацдармів на лівому березі Дніпра.

Ситуація на півдні України залишається досить складною через постійні штурми російськими загарбниками позицій сил оборони. Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона заявила, що ворог сконцентрований на завданні вибити українських військових з плацдармів на лівому березі Дніпра.

"Ворог продовжує штурмувати наші позиції, намагається вибити наші підрозділи з лівобережного плацдарму, тисне на напрямку Роботиного, продовжує свої натиски на Старомайорському напрямку, але при цьому не використовує бронетехніку", — заявила Гуменюк.

Вона зазначила, що на Запорізькому сегменті фронту ворог застосовує авіацію, а на Херсонському напрямку, на лівобережному плацдармі, в основному акцент робить на застосуванні артилерії, мінометів і дрони.

Гуменюк розповіла, що ситуація за штурмами залишається сталою. Протягом останніх днів окупанти тиснуть у традиційний спосіб, оскільки тактика великою кількістю малих груп не виправдала себе.

Вона заявила, що ситуація на лівобережжі залишається без суттєвих змін із вересня 2023 року.

"Змін позицій фактично не відбувалось, тому що зіткнення відбуваються в такій місцевості, де неможливо зафіксувати однозначно. Тобто, ми маємо конкретні позиції, далі працюємо над розширенням плацдарму, але ворог продовжує тиснути, намагаючись вибити нас з тих позицій, тому що розуміє, що саме вони дозволяють нам далі розвідувати та вивчати потенціал нашого просування. Проте, в результаті цих штурмів ворог має втрати й зараз зосереджений на формуванні нових штурмових підрозділів. Тому відбувається ось такий «день бабака» у них фактично щодня: вихід на штурми, втрати, формування нових підрозділів — і знову по колу", — зазначила речниця.

Окрім того, Гуменюк заявила, що ворог не може досягнути поставлених цілей на Одещині через ефективну роботу сил ППО. Разом з тим росіяни продовжують вести розвідувальну роботу дронами, аби коригувати удари.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.