Пятница, 19 апреля 2024 17:12

АРМА запропонувало провести експертизу картин Медведчука, щоб залишити у власності держави найцінніші

медведчук,картина

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) запропонувало Міністерству культури та інформаційної політики провести експертизу заарештованих картин з колекції Віктора Медведчука, щоб виявити ті, які становлять культурну цінність, і зберегти їх у власності держави.

Про це йдеться в повідомленні АРМА за результатами засідання Комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів.

На засіданні Комісії йшлося про початок реалізації арештованих картин Медведчука.

Рішенням Комісії оголошено про початок конкурсу та визначено дату оголошення переможця – 9 травня 2024 року.

На засіданні заступник голови АРМА Грігол Катамадзе повідомив, що АРМА надіслало лист до Міністерства культури та інформполітики з пропозицією залучити експертів до проведення експертизи картин.

"У випадку встановлення в колекції картин, які становлять культурну цінність для держави, або визначення їх предметами музейного значення, Комісія Агентства може прийняти рішення щодо призупинення процедури продажу таких полотен", – сказано в повідомленні.

За словами заступника голови Комісії Станіслава Петрова, у разі підтвердження фактів виявлення серед колекції картин, які становлять культурну цінність, Комісія прийматиме рішення щодо призупинення процедури продажу таких картин та вжиття заходів щодо їх збереження для держави.

"Пропозиція АРМА дозволить з одного боку – не зупинити надходження до державної скарбниці коштів, так необхідних Україні, особливо – в часи війни, з іншого – зберегти для нащадків шедеври культурної спадщини", – підсумували в АРМА.

Картини Медведчука

Раніше повідомлялося, що АРМА готує до реалізації 264 картини, які належали Віктору Медведчуку.

Наразі картини перебувають на тимчасовому зберіганні у Національному художньому музеї України. Значну частку колекції складають роботи представників Закарпатської художньої школи – Адальберта Ерделі, Йосипа Бокшая, Золтана Шолтаса.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.