Суббота, 27 апреля 2024 12:07

Орбан нарікає на «жалюгідний стан» свободи слова у Європі

Читать на русском

Орбан нарікає на «жалюгідний стан» свободи слова у Європі

Орбан нарікає на «жалюгідний стан» свободи слова у Європі

Глава угорського уряду Віктор Орбан поскаржився, що стан свободи слова у Європі є жалюгідним на відміну від Угорщини, де, як він стверджує, людей не карають за особисту думку.

Про це Орбан сказав у п’ятницю в радіоефірі, його цитує угорське незалежне видання Telex.

Орбан вийшов в ефір державної радіостанції вперше після тривалої паузи. Він майже не спілкувався навіть з підконтрольними уряду медіа після того, як на початку лютого вибухнув "педофільський скандал". За останні 14 років для Орбана стало звичним давати інтерв’ю на радіо щоп’ятниці, а цього року він зробив це лише чотири рази.

"Свобода слова перебуває в жалюгідному стані в Європі", – сказав угорський прем’єр-міністр, наголосивши, що політики, університети та ЗМІ у Європі стали "одноколірними".

Він згадав про консервативну конференцію, яку цього місяця закривала місцева влада в Брюсселі, заявивши, що "готелям і підприємствам громадського харчування відкрито погрожували".

Орбан сказав, що кожен, хто має у європейських країнах думку, яка відрізняється від загальноприйнятої, ризикує втратити роботу.

"Слухачам це може здатися перебільшенням, але на Заході не можна просто публікувати щось у "Фейсбуці". Якщо ваша думка відрізняється від мейнстріму, ви ризикуєте втратити роботу. Найсерйозніша частина того, що сталося в Брюсселі – це відкриті погрози, які надійшли до кейтерингової компанії, що обслуговувала конференцію", – сказав Орбан.

Він сказав, що в Угорщині, на відміну від Заходу, не карають людей тільки за їхню думку, що відрізняється від інших, та звинуватив Брюссель у тому, що той діє за "планом Сороса", у якому детально викладене "знищення Європи".

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.