Понедельник, 15 января 2024 15:06

Блокада кордону: У чергах на в’їзд до України чекають три тисячі вантажівок

кордон

На кордоні польсько-українському кордоні загалом у чергах стоять понад 2 тисячі вантажівок, на інших ділянках кордону – ще тисяча.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску "Рава-Руська – Гребенне", "Краківець – Корчова", "Ягодин – Дорогуськ". За інформацією польських прикордонників, станом на ранок 1200 вантажівок перебувають у чергах на цих трьох напрямках у бік України", – зазначив Демченко.

Він нагадав, що 6 січня був розблокований рух на напрямку пункту пропуску "Шегині – Медика", але черги ще залишаються – станом на ранок сьогодні 950 вантажівок.

За його словами, спостерігається черга на території Словаччини в бік України на напрямку пункту пропуску "Ужгород" та черга з вантажівок на території Угорщини на напрямку пункту пропуску "Тиса" – по 500 вантажівок.

Читайте також: Румунські фермери заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Як повідомлялося, минулого тижня польські фермери розблокували пункт пропуску "Медика-Шегині" на української-польському кордоні.

Водночас ще низку пунктів пропуску на українсько-польському кордоні блокують об’єднання польських перевізників.Їхня блокада триває з 6 листопада. Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.