Четверг, 18 января 2024 13:01

Ексдиректора Яворівської районної лікарні звинуватили у розтраті понад 1 мільйона гривень

Читать на русском

Ексдиректора Яворівської районної лікарні звинуватили у розтраті понад 1 мільйона гривень

Ексдиректора Яворівської районної лікарні звинуватили у розтраті понад 1 мільйона гривень

Оперативники управління стратегічних розслідувань Львівщини спільно з місцевими поліцейськими викрили екскерівника Яворівської районної лікарні Олега Бродика на розтраті понад 1 млн грн під час закупівлі вугілля для опалення медичного закладу.

За даними правоохоронців, у 2022 році виконувач обов’язків директора комунальної лікарні Яворівської міської ради закупив вугілля для опалення лікарні за ціною, що вдвічі перевищувала ринкову. Таким чином бюджету громади завдали збитків на понад 1 млн₴

«Внаслідок його злочинної діяльності підрядник поставив для опалення медустанови вугілля неналежної якості, вартість якого була набагато нижчою ніж вартість вугілля, яке повинна була поставити компанія-підрядник відповідно до умов договору. Різниця між вартістю закупленого і поставленого товару склала майже 1,15 млн грн», – йдеться у повідомленні поліції 18 січня.

Слідчі повідомили екскерівнику лікарні про підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 ККУ). У разі доведення вини, експосадовцю загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки та з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають, за клопотанням прокурора накладено арешт на майно підозрюваного.

Правоохоронці не розголошують прізвище підозрюваного, проте у 2022 році Яворівську райлікарню очолював Олег Бродик: йому і оголосили підозру у згаданій справі.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.