Среда, 06 марта 2024 09:35

Судитимуть одесита, який за ₴20 тисяч став «непридатним» до служби

Правоохоронці викрили чоловіка на кордоні з сусідньою країною з підробленими військовим квитком та медичною довідкою. Правопорушнику висунули обвинувачення у пособництві в підробленні офіційних документів та їх використанні . Скоєні протиправні дії можуть обернутися для нього покаранням від штрафу до обмеження волі.

Викрили громадянина наприкінці минулого року під час проходження ним паспортного контролю на пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка». Він пред’явив для перевірки завідомо підроблені військовий квиток та довідку військово-лікарської комісії, що засвідчували його нібито непридатність до військової служби за станом здоров’я з виключенням із військового обліку. Прикордонники одразу виявили ознаки підробки та викликали на місце події слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції.

Прибувши на місце події, дізнавачі вилучили документи та в рамках розпочатого ними кримінального провадження скерували їх на експертизи, які підтвердили їх підробку.

В ході слідства поліцейські встановили, що чоловік, бажаючи уникнути мобілізації, замовив підроблені документи через один з месенджерів у невстановленої наразі особи. Надіслав їй копії особистих документів та перерахував за послугу на отриманий рахунок 20 тисяч гривень.

«На підставі зібраних доказів дізнавачі Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у пособництві в підробленні посвідчення та іншого офіційного документа, що видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його іншою особою, а також у використанні завідомо підроблених документів. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу до 17 тис. грн або арешту на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Матеріали щодо особи, яка виготовила підроблені документи, поліцейські виділили в окреме провадження, яке наразі розслідують», – повідомила т.в.о. начальника дізнання Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.

Одеське районне управління поліції №2

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.