Вторник, 12 марта 2024 14:03

У Литві вперше вилучили автомобіль із російськими номерами – митниця

Громадянин Молдови намагався проїхати до Білорусі через пункт пропуску «Мядінінкай»

На литовському кордоні вперше затримали автомобіль із російською реєстрацією – про це повідомила митна служба країни 12 березня.

За повідомленням, напередодні громадянин Молдови прибув на пункт пропуску «Мядінінкай», маючи намір виїхати з Литви до Білорусі. Втім, при перевірці наданих водієм документів виявилося, що власником автомобіля є громадянин Росії.

При цьому з 11 березня люди з автомобілями, зареєстрованими в Росії, несуть в Литві адміністративну відповідальність, яка передбачає штраф і можливу конфіскацію автомобіля.

Митниця роз’яснює, що машини з російськими номерами, які в’їхали до Литви до запровадження цієї норми, мали залишити її протягом шести місяців.

«На водія Audi Q7, який заявив, що нічого не знає про обмеження, склали протокол про адміністративне правопорушення. Автомобіль, вартістю 41 690 євро, вилучено», – йдеться в повідомленні.

Литовський мовник LRT повідомив із посиланням на пресслужбу митниці, що машину, ймовірно, конфіскують та передадуть Україні.

У листопаді 2023 року Сейм Латвії ухвалив зміни до законодавства про дорожній рух, які передбачають заборону перебування в країні автомобілів з російськими номерами, повідомила пресслужба латвійського парламенту.

Нові правила передбачало, що власники зареєстрованих у РФ автомобілів повинні будуть протягом трьох місяців з дня набрання чинності законом зареєструвати транспортний засіб у Латвії або вивезти його з території країни. Інакше автомобіль можуть конфіскувати й присудити штраф. Автори законопроєкту пропонували всі конфісковані авто передавати Україні.

Виключення становлять автомобілі дипломатичних та консульських служб РФ, а також машини, що їдуть транзитом через Литву в рамках 24 годин.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.