Четверг, 11 апреля 2024 16:53

Полоненого жителя Сімферополя, який воював проти України, засудили до 15 років тюрми – СБУ

Українські військові взяли засудженого в полон під час боїв під Роботино в серпні 2023 року (на фото: позиції ЗСУ в районі Роботиного)

Український суд засудив мешканця Сімферополя до 15 років ув’язнення за державну зраду – він брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України, повідомила Служба безпеки України.

«Зловмисник входив до 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту країни-агресора. У лавах загарбників він будував укріпрайони рашистів та обстрілював позиції ЗСУ на передовій у Запорізькій області», – повідомляє СБУ.

Українські військові взяли засудженого в полон під час боїв під Роботино в серпні 2023 року.

Як встановило українське слідство, засуджений – мешканець анексованого Сімферополя. У листопаді 2022 року він нібито добровільно мобілізувався до лав російської армії.

«Там йому видали автоматичну зброю з боєприпасами та призначили на посаду стрільця. Згодом його підрозділ передислокували до лівобережної Херсонщини, де він облаштовував фортифікаційні споруди», – зазначає СБУ.

Згодом засудженого чоловіка направили до Пологівського району Запорізької області для стримування контрнаступу ЗСУ.

У результаті український суд визнав його винним у державній зраді в умовах воєнного стану.

У лютому двом жителям Криму, які у складі 47-ї мотострілецької дивізії Південного військового округу Збройних сил Росії воювали проти України та були взяті в полон у районі села Роботине Запорізької області, повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.