Суббота, 04 февраля 2023 18:04

Україна повернула з полону ще 116 людей, віддала 63 нелюдей (ВІДЕО)

Служба безпеки України оприлюднила ексклюзивне відео зустрічі українських захисників, визволених із російського полону в результаті чергового обміну в суботу, 4 лютого.

Об этом сообщает Компромат НЕТ

Про це повідомляє СБУ.

«Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими», – йдеться в повідомленні.

4 лютого Україні вдалося повернути додому ще 116 захисників. Серед них – оборонці Маріуполя, херсонські партизани та снайпери з Бахмутського напрямку. За офіційними повідомленнями, це 87 воїнів ЗСУ, двоє з яких — із ССО. Вісім бійців ТрО, семеро з Нацгвардії, шестеро з Нацполіції, п‘ятеро вз ДПСУ, двоє з ВМС та один представник ДСНС. З них двоє офіцерів та 114 рядових і сержантів.

Крім того, Україні вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців — Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью, а також тіло загиблого воїна-добровольця – українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну — Кулика Євгенія Олеговича.

Як зазначає у Телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, “23 звільнених оборонця мають поранення або хворі, дехто втратив кінцівки внаслідок обморожень. Наймолодшому з визволених воїнів нещодавно виповнився 20 років, найстаршому — 62 роки”.

У штабі додали, що” триває робота над наступними обмінами”.

Росіяни тим часом кажуть, що обмін відбувся "завдяки посередництву керівництва Об’єднаних Арабських Еміратів", а окупанти отримали 63 вояк.

Як повідомлялося, за даними уповноваженої Президента України з питань забезпечення прав захисників Альони Вербицької, станом на кінець грудня 2022 року в російському полоні перебували близько 3,4 тис. українських військовослужбовців, ще 15 тисяч людей зникли безвісти.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 31 грудня повідомив, що з російського полону за 2022 рік вдалося визволити 1596 осіб, серед яких — військові та цивільні.


Источник: Криминальная Россия

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.