Вторник, 16 мая 2023 23:16

Кабмін виділив перші 4,4 мільярда на виплату компенсацій за програмою "єВідновлення"

євідновлення

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 16 травня, виділив 4,43 мільярда гривень на виплату компенсації за пошкоджене внаслідок російської агресії майно за програмою "єВідновлення".

Про це представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram.

Він уточнив, що виконавцем відповідної нової бюджетної програми визначено Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, кошти для неї виділені із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на безповоротній основі.

Як повідомлялося, 10 квітня в Україні стартувала програма державної допомоги на відновлення пошкодженого житла "єВідновлення". У межах програми всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії РФ і яке ще не було відремонтоване, зможуть скористатись можливістю для отримання допомоги для відновлення свого житла на суму до 200 тисяч гривень. Йдеться, насамперед, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

Водночас у Мінінфраструктури визнали, що дві третини громадян, які хочуть подати заяву на виплату допомоги за програмою "єВідновлення", скаржаться, що не можуть цього зробити, адже "Дія" не відображає їхнього житла.

У міністерстві пояснили, що цим громадянам потрібно внести інформацію про право власності на майно в Державний реєстр речових прав (ДРРП), звернувшись до державного реєстратора, або спробувати зареєструвати нерухомість онлайн.

За даними обласних військових адміністрацій, з 24 лютого 2022 року було зруйновано або пошкоджено майже 18,5 тисяч багатоповерхових житлових будинків та понад 142 тисячі приватних садиб.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.