Понедельник, 01 января 2024 15:02

Дикий підбив підсумки року для українців: помінялися місцями з росіянами

Читать на русском

Дикий підбив підсумки року для українців: помінялися місцями з росіянами

Дикий підбив підсумки року для українців: помінялися місцями з росіянами

За словами Дикого, хоча сподівання про "каву у Криму" не виправдалися, це не привід кричати, що "все пропало".

Екскомандир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий в ефірі телемарафону підбив підсумки року для українців.

"Якщо казати про підсумки року, то у нашому суспільстві останнім часом почалися такі емоційні гойдалки. Рік тому у всіх була ейфорія, у всіх був таки шалений піднесений настрій. Ми на той момент сиділи вже з отакою розкатаною губою і чекали, що нам на цю губу поставлять філіжанку кави, яку зварили в Ялті", – зазначив експерт.

Він нагадав, що ЗСУ мали рік важкої війни, але вистояли. І хоча сподівання про "каву у Криму" не виправдалися, це не привід кричати, що "все пропало".

"Рік великої війни не може бути легким. І чомусь під кінець цього року з того факту, що каву ми все-таки зробили не в Ялті, то раптом понісся той маятник настроїв у прямо протилежний бік. Якщо ми не в Ялті, то пропало все", – розмірковує Дикий.

Також він зробив підсумок року з військової точки зору.

"Нібито наступ невдалий, рік провальний. Але з військової точки зору все виглядає інакше. Адже ще не пройшло і двох років з моменту, як Росія була переконана, що на окупацію України треба 5 днів. Наші західні партнери казали, що може не 5 днів, а три тижні. А абсолютна більшість українців, будемо відвертими, більш ніж половина вважали, що якщо Росія піде на нас, то була дискусія: чи будемо ми героїчно партизанити, чи ні", – нагадав експерт.

Він зауважив, що наприкінці 2023 року, Росія, нібито колишня наддержава і "друга армія світу" пишається лише тим, що "героїчно" змогла стримати наш контрнаступ.

Росіян вважають це величезним досягненням своєї армії, хоча для цього їм довелося провести найбільшу з часів Другої світової мобілізацію, зазначив Дикий.

"Отже, за неповних два роки ми помінялися з ними місцями. Так, ми не дотиснули всіх тих амбіцій, які у нас були. З цілої низки дуже об’єктивних причин. Якщо дуже коротко, то у нас не вистачило ресурсу", – підсумував він.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.