Вторник, 02 января 2024 10:39

Айтішника пограбували під час онлайн-співбесіди: скільки криптовалюти втратив

Читать на русском

Айтішника пограбували під час онлайн-співбесіди: скільки криптовалюти втратив

Айтішника пограбували під час онлайн-співбесіди: скільки криптовалюти втратив

Невідомі зловмисники обікрали фрілансера просто під час співбесіди. Жертвою став турецький блокчейн-розробник Мурат Челіктепе, якому запропонували опрацювати код для онлайн-проєкту.

У своєму мікроблозі він розповів, що в соцмережі LinkedIn "рекрутер" Олександр Андрійченко запропонував йому співпрацю, скинувши пропозицію про роботу на платформі для пошуку фріланс-заробітку Upwork, яка в ошуканого девелопера не викликала підозр. Претенденту пропонувалася погодинна оплата $15-20 за завдання, яке, як очікувалося, займе менш як місяць.

Технічна частина "співбесіди" включала налагодження коду у двох пакетах даних, розміщених у репозиторії GitHub. Після виконання завдання на чоловіка чекала онлайн-співбесіда, на якій Челіктепе повідомили, що він блискуче впорався із завданням.

Однак радість його тривала недовго – виявилося, що його криптогаманець MetaMask, в якому мало зберігатися 0,225 Ethereum (ETH) (на той момент еквівалентно $538), повністю спустошено. Щоб зрозуміти механізм атаки, Челіктепе звернувся по допомогу до спільноти.

різне queiqxeiudiqhhant

За припущенням експертів, атака або надала зломщику доступ до пристрою жертви та перехопила мережевий трафік, або скопіювала паролі з браузера з увімкненим автозаповненням. Однак Челіктепе каже, що ніколи не зберігав на своєму комп’ютері секретну фразу відновлення для гаманця MetaMask і тому не розуміє, як зловмисники взагалі змогли зламати його криптоаккаунт, навіть якщо їм вдалося отримати доступ до його комп’ютера.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.