Вторник, 02 января 2024 15:46

Як у Києві ліквідовують наслідки російської ракетної атаки 2 січня. Фоторепортаж

Вранці 2 січня Росія у кілька хвиль атакувала Україну ракетами різних типів. Потужні вибухи пролунали у пʼяти районах Києва. Силам ППО вдалося збити 61 ворожу ракету у небі над столицею, 10 з них – аеробалістичні "Кинжали". Усього під час атаки збили 72 повітряні цілі.

"Ходімо, ходімо додому", – літній чоловік намагається вмовити свого боксера ступити хоча б крок. Пес, відчутно наполоханий ранковою ракетною атакою, впирається перед входом на подвірʼя багатоповерхівки. Господар намагається заспокоїти чотирилапого.

Рятувальники, вогнеборці, медики та поліція, не покладаючи рук, працюють на місці ранкового ракетного удару. Попри те, що займання гасять без упину вже кілька годин, де-не-де язики полумʼя продовжують виринати з розбитих вікон. Попід знищеним підʼїздом серед бетонних брил проглядаються розплавлені груди металу – чиїсь автівки.

Реклама:

– Ось бачиш, ота машина стояла там, то її вибуховою хвилею закинуло аж сюди, – розповідає рятувальник іншому.

Люди, чиє життя перекинулося догори дригом цього ранку, стоять з протилежного боку дороги та скляними очима дивляться на вщент вигорілі квартири. Добре, якщо їм пощастило схопити документи і бодай якийсь верхній одяг.

Жінка в самій сукні, домашніх капцях та закутана в ковдру якоїсь миті вбігає на зруйноване подвірʼя. Каже, що дитина лишилася без нічого геть, треба забрати бодай памперси і рветься у задимлений підʼїзд.

– Іро, ти що! Ти простигнеш, йди в машину, Іро! – намагається заспокоїти її чоловік.

Рятувальники визволяють з девʼятиповерхівки чоловіка. Його забирає швидка. Пізніше – літню пані. Її чоло закривавлене, але жінка при тямі.

Станом на 17:00, за повідомленнями ДСНС, відомо про 2 загиблих мешканців будинку, ще 49 людей отримали поранення та мінно-вибухові травми. Рятувальна операція триває.

Андрій Дубчак, Данило Дубчак, Єва Фомичова

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.