Среда, 03 января 2024 07:53

ЦНС: командування РФ намагається приховати випадки масового дезертирства солдатів

Читать на русском

ЦНС: командування РФ намагається приховати випадки масового дезертирства солдатів

ЦНС: командування РФ намагається приховати випадки масового дезертирства солдатів

Росія намагається приховати зростання кількості дезертирів серед російських військовослужбовців та відмови ними виконувати накази командування. Найбільша кількість судових справ через втечу зі служби зафіксована у прикордонних з Україною областях РФ.

За час після оголошення "часткової мобілізації" восени 2022 року в РФ таких справ у судах – тисячі. Про це розповіли у Центрі національного спротиву.

За даними ЦНС, російське керівництво продовжує звичну політику приховування інформації щодо різних злочинів, скоєних військовослужбовцями ЗС РФ. Також у Росії намагаються замовчувати факти, що свідчать про деморалізацію особового складу російської армії. Зокрема йдеться про випадки втечі з військових частин, за що під суд потрапили тисячі російських солдатів.

"За інформацією джерел, у Брянській, Курській та Бєлгородській областях РФ рекордна кількість російських солдатів потрапили під суд за втечу зі служби. Зокрема, за 2023 рік більш ніж 5 тисяч судових справ стосувались самовільного залишення військових частин після початку мобілізації у вересні 2022 року", – розповіли у Центрі.

Багатьох російських окупантів, що воювали на сході та півдні України, засудили за дезертирство та невиконання наказів вищого командування. Дані про ці реалії російської окупаційної армії у Росії приховують на всіх рівнях влади.

"Центр національного спротиву зауважує, що кожен може допомогти солдатам ЗС РФ демобілізуватись. Для цього необхідно повідомити розташування військових баз ворога за посиланням", – додали у Центрі.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.