Четверг, 04 января 2024 07:45

Business Insider: Масованими обстрілами Росія хоче виснажити українські запаси ракет Patriot

Читать на русском

Business Insider: Масованими обстрілами Росія хоче виснажити українські запаси ракет Patriot

Business Insider: Масованими обстрілами Росія хоче виснажити українські запаси ракет Patriot

Масованими ракетними обстрілами України Росія хоче не тільки призвести до руйнувань, а й переслідує більшу мету. Ймовірно, Москва намагається не просто влучити в певну ціль, а й змусити Україну витратити дорогі ракети для систем ППО Patriot.

Про це йдеться у матеріалі Business Insider. Як пишуть журналісти, без захисту, який забезпечують комплекси Patriot, РФ зможе завдати набагато більших збитків, з меншим страхом, що удари будуть безрезультатними.

Крім того, Росія обрала для масованих ударів "зручний" час, коли схвалення Конгресом США подальшої допомоги може "обмежити можливості України отримати більше ракет для Patriot".

Докторка Джейд МакГлінн, дослідниця російської політики та старша наукова співробітниця Центру стратегічних та міжнародних досліджень, заявила, що виснаження запасів ракет Patriot та інших ракет для ППО є "явною частиною" російської стратегії.

"Patriot, безперечно, перебувають у центрі уваги російської пропаганди всередині країни", – зазначила експертка.

МакГлінн сказала, що події в Конгресі пояснюють, чому Росія чекала до кінця грудня, щоб розпочати свої масовані ракетні удари.

"Незрозуміло, чому Росія так довго чекала на ці удари по інфраструктурі порівняно з минулим роком. Але це має сенс у контексті відсутності схвалення США на оборонну допомогу Україні", – заявила експертка.

Головний кореспондент The Wall Street Journal з міжнародних справ Ярослав Трофімов також припустив, що Росія прагне виснажити українські запаси ракет Patriot, сподіваючись потім знищити і самі батареї, які їх запускають.

За його словами, ще однією ціллю росіян була система ППО NASAMS.

Аналітик центру Chatham House з питань Росії Кейр Джайлс наголосила, що Росія, ймовірно, планує ракетні удари у свої власні терміни і знає, що "буде обмежена кількість поставок з-за кордону, що б не трапилося, з перекриттям крана США або без нього" .

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.