Понедельник, 08 января 2024 09:43

Велике прання Сергія Портнова, або новий старий російський слід в діяльності Parimatch

Читать на русском

Велике прання Сергія Портнова, або новий старий російський слід в діяльності Parimatch

Велике прання Сергія Портнова, або новий старий російський слід в діяльності Parimatch

Після вторгнення агресора в Україну в 2014 році, Parimatch, відомий оператор азартних ігор, потрапив до заголовків газет з абсолютно неправильних причин. Очолювана Сергієм Портновим компанія безсовісно проводила незаконні гральні операції в Донецьку та Криму, навіть незважаючи на ескалацію конфлікту. Сам Портнов хвалився, що змінюватиме закони про азартні ігри в Росії.

Вже в 2022 року відбулося повномасштабне вторгнення Росії. І поки громадяни України віддавали своє життя, захищаючи Батьківщину, Сергій Портнов та його партнер Роман Сиротян обрали зовсім інший шлях. Вони організували незаконне виведення коштів з України за заплутаними схемами Ibox Bank. Наслідки були серйозними: Parimatch зіткнулася із санкціями за змову з російськими інтересами. І Бюро економічної безпеки, і СБУ висунули звинувачення проти компанії та її акціонерів.

Нещодавно ж було викрито незаконну гральну діяльність Parimatch, що діє без ліцензій і з порушенням санкцій. Але ганьба не зупинилася на кордонах України. Чеські ЗМІ повідомили, що реінкарнація Портнова та Parimatch, «Бетер», якою керує Елріх Галь, перебуває під слідством у Чехії за звинуваченням у незаконних азартних іграх та відмиванні грошей. Ганебна пляма про дії Parimatch поширилася у всьому світі: бразильська преса повідомила, що футбольний клуб «Ботафогу» може розірвати відносини з компанією. Тим часом індійська влада, на сторінках авторитетної The Economic Times, звинуватила Parimatch у відмиванні незаконних доходів від онлайн-ігор без сплати податків.

Сьогодні центр уваги перемістився до Лондона. Газета London Evening Standard нещодавно повідомила, що акціонер Parimatch Сиротян, разом із керівником «Газпрому» Міллером, інвестує у лондонське фінтех-підприємство. Цей крок доводить, що бізнес-інтереси Parimatch справді переплетені з агресором, тим самим доводячи, що Зеленський мав рацію, коли казав, що запроваджує санкції проти Parimatch за фінансові схеми з росіянами. Parimatch і її акціонери виявилися втягнутими в мережу розслідувань, що проводяться в різних юрисдикціях про їхню нелегальну діяльність, мета якої створювати спільні інвестиції разом з росіянами.

Автор: Тетяна Табалюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.