Понедельник, 22 января 2024 13:28

Мінюст подав позов про конфіскацію активів експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва

богуслаєв

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) позов про стягнення в дохід держави активів експрезидента АТ "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва та колишного топменеджера компанії Петра Кононенка.

Йдеться про конфіскацію активів в рамках закону "Про санкції", повідомляє пресслужба міністерства.

Мін’юст просить конфіскувати у Богуслаєва та Кононенка такі активи:

  • більше 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок);
  • корпоративні права більш аніж 10 юридичних осіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК "Мотор-гарант", ТОВ "Вінницький авіаційний завод", ТОВ "Вертольоти МСБ", їх частки в статутному капіталі ТОВ фірма "ЖЕКОН";
  • майнові права, зокрема на торгівельні марки та патенти на промислові зразки;
  • значну кількість вогнепальної зброї.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти експрезидента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва у квітні 2023 року.

У чому звинувачують Богуслаєва?

У жовтні 2022 року СБУ затримала президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства, їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Суд обрав запобіжний захід для Богуслаєва у вигляді тримання під вартою.

Наказом Верховного головнокомандуючого на початку листопада того ж року стратегічно важливі підприємства ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртатнафта", АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ" та ПрАТ "Запоріжтрансформатор", пов’язані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, Вячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним, передано в управління Міністерства оборони до завершення військового стану.

"Мотор Січ" є одним з найбільших підприємств у світі з випуску двигунів для літаків та гелікоптерів, а також промислових газотурбінних установок. Компанія постачає продукцію у понад 100 країн світу.

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.