Четверг, 15 февраля 2024 13:44

РФ модернізує дрони та нарощує їхнє виробництво, Захід може на це вплинути, – Повітряні сили

Читать на русском

РФ модернізує дрони та нарощує їхнє виробництво, Захід може на це вплинути, – Повітряні сили

РФ модернізує дрони та нарощує їхнє виробництво, Захід може на це вплинути, – Повітряні сили

У державі-агресорі продовжують нарощувати виробництво різних видів безпілотних літальних апаратів. Крім того, окупанти модернізують БпЛА, наприклад "Шахеди" та "Ланцети".

Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат на брифінгу в Media Center Ukraine у середу, 14 лютого. За його словами, на Заході можуть вплинути на збільшення виробництва Москвою дронів, запровадивши проти агресора нові види економічних обмежень та контролюючи вже чинні санкції.

Ігнат зазначив, що у мережі все частіше з’являються кадри нових російських безпілотників з реактивним двигуном, а також навіть дрони "незрозумілого походження, зібрані в гаражах".

Певну модернізацію проводять із "Шахедами", серйозну модернізацію також проводять із "Ланцетами", що збільшує їхню дальність. РФ вихваляється про штучний інтелект..., але інформацію цю треба сприймати подвійно. Так, вони продовжують виготовляти БпЛА і нарощуватимуть їхнє виробництво", – сказав речник ПС ЗСУ.

Західні держави зі свого боку також роблять "величезні кроки" щодо розвитку технологій, зокрема, набуває серйозних обертів робота над лазерним озброєнням.

"Заходу варто зменшити можливості Росії отримувати технології шляхом контролю санкційних обмежень. А нам потрібно дивитися, які кроки зробити щодо технологічних стрибків, щоб за допомогою західних технологій створювати протидію Росії. І це вже робиться", – сказав він.

Ігнат нагадав, що українські ударні БпЛА часто вражають важливі для окупантів об’єкти на території Росії.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.